Bislett 50 km 2016

Jeg hadde for lenge sida meldt meg på 50 km på Bislett, det er noe med å løpe der inne under tribunene, noe helt spesielt. For et drøyt år siden sa jeg: ALDRI, løpe inne på Bislett – det ække no for mæi! Hahahaha, så feil kan man ta.
image

Selv om jeg ikke nådde målet om å løpe under 4 timer i fjor, så gjorde jeg det ganske bra allikevel, selv om jeg løp og sleit med kramper de siste 15 rundene (546m er en runde). I fjor kom jeg i mål på 4.15.59.
image

24 timersen på Bislett i november var jo også et høydepunkt. Og jeg blir nok å se på disse to arrangementene noen år fremover, kjenner jeg meg rett.

I år hadde jeg forberedt meg godt og i siste fase gjennomførte jeg helvetesuka (se forrige innlegg). Da hadde jeg fullt fokus 24/7 og greide å utføre de aller fleste oppdraga jeg fikk på en god måte, eller kanskje jeg skal si – VELDIG god måte 😉 Etter helvetesuka blei det roligere på treningsfronten, men det medførte at fokuset også forsvant, så jeg måtte ta mg skikkelig sammen og sette fokus igjen. Rett og slett tørre å tenke på Bislett og at målet var å løpe under 4 timer. Jeg visste at det var mulig, men at det kom til å bli vanskelig. Heldigvis naila jeg ei skikkelig god 45/15 økt på torsdagen før løpet. Noe det beste jeg har gjort, så det hjalp på selvtilliten 🙂

Jeg kom seint til Oslo fredag kveld sammen med Ingeborg (10), men heldigvis har jeg supersnille foreldre som tok toget inn til Oslo og henta snuppis så ho fikk besteforeldretid og jeg kunne komme meg til hotellet. Jeg sov usedvanlig godt egentlig og spiste en god hotellfrokost.

Før jeg gikk opp til Bislett blanda jeg 2, 5 liter Herbalife 24 Prolong på 5 flasker. Min næring under løpet. Jeg drikker kun det uansett hvor lange løpa er, og det funker som banken. Jeg holder konsentrasjonen, har energi under løpet og blir IKKE dårlig i magen. Mitt desiderte favorittprodukt 🙂 Rebulid Strength kommer på en god 2. plass 😉

image

På vei opp til Bislett gikk jeg forbi Bislett Kebab House, da måtte jeg ta bilde 😀 På fredag før jeg dro hadde jeg en vikartime i fransk (!) og siden jeg ikke er helt stø i det språket prata vi først litt om ferie og hva alle skulle gjøre i vinterferien som stod for tur. Da jeg fortalte at jeg skulle løpe på Bislett (de er helt inneforstått med at jeg er smågal, så lengde på mine løp hever de ikke øyenbrynene av lenger) var det en av gutta som var mer opptatt at det fantes et sted som heter Bislett Kebab, måtte bare ta bilde da!
image

Å komme inn på Bislett er bare topp. Alltid mange kjente og alltid noen å prate med 🙂 Jeg fant en plass på et av bordene i sprintsonen og satte fra meg tinga mine. Nå var jeg klar 🙂

image

Starten gikk kl. 10.00 og jeg løp bare etter alle, prøvde å finne et fornuftig tempo. Jeg så fort at Cecilie Klungtveit forsvant i tet, helt forventet. Litt mer overraska blei jeg over at jeg lå rett bak Ninette Banoun og Louise Skak, de er jo gode! Og jeg lå rett bak dem leeeenge. Jeg hadde ikke noe særlig løpsopplegg, men visste at hvis jeg løp ca. 24 runder i timen så ville jeg nå målet mitt, hadde litt å gå på også, det greide jeg de to første timene. så blei det litt tyngre, men ikke mye 🙂 Louise og Ninette tok noe å drikke og vips, så lå jeg først av oss tre. Det tok ikke mange rundene før jeg tok igjen Cecilie Klungtveit også, å nei, hadde ho åpna for hardt igjen…., men hva med meg da…, da hadde vel jeg også åpna for hardt !!!

Ninette kom etter hvert opp og dro, og dro ifra meg. Jaja, mitt mål var å fullføre, helst under 4 timer. Ninette er jo svingod, så ho hadde jeg ikke så mye tru på å slå.

Jeg løp mitt eget løp og syntes selv jeg hadde god kontroll. Thomas Stordalen hjalp meg litt med å gi meg drikke, dessuten var han en konstant oppmuntrer både for meg og alle andre. Fantastisk.

Vinneren av løpet, Kristine Walhovd, løp forbi meg da det var 29 runder igjen og vant tilslutt med 1,5 minutt. Jeg tok igjen Ninette og greide på mirakuløst vis (i mine øyne) og holde på 2. plassen helt inn til mål 🙂 Da det var 30 runder igjen (33,6 km) blei det tungt for psyken. Da måtte jeg bare gå inn i min egen boble, for dette skulle jeg fullføre. Jeg visste at jeg hadde fått kramper da det var 15 runder igjen året før og var veldig spent på om det ville skje i år. Det skjedde ikke før det var 5,5 runder igjen. Da stod plutselig den høyre foten min i en retning som ikke var naturlig, i hvert fall ikke når man skal løpe 😛 Da måtte jeg stoppe og tøye, bare i 5 sek, og det var det jeg blei hindra av kramper i dette løpet 🙂 De fire siste rundene bestemte jeg meg for at jeg skulle belønne meg selv med et glass cola hver runde, noe å se fram til. Det holdt i to runder, så blei jeg så ivrig at jeg glemte det av 😉

De siste 100 meterne spurta jeg. Vel, det var det jeg gjorde, men om det syntes er jeg usikker på. Fy flate da var det kramper og vondt i beina. Men jeg hadde nådd målet.

JEG KLARTE DET!!!! og med god margin også. 3.53.31 på 50 km!!! 4.40 min pr. km. Personlig rekord å maraton blei det også: 3.14.45.
image

Etter at jeg hadde passert målstreken stoppa jeg bare opp, lente meg inn til veggen og kjente bare at tårene rant nedover kinna. Herregud så glad og letta jeg var. Først da forstod jeg hvor viktig dette hadde vært for meg, men også at jeg på ingen måte hadde tatt det som en selvfølge. Mens jeg stod der kom Hilde Johansen bort og kom med noen oppmuntrende ord. Trur ho var litt usikker på om jeg var i mål eller hadde brutt 🙂

Romerike Ultraløperklubb

Nordlys+

Jeg gikk bortover langs banen til sprintsonen for å hente tinga mine og der fikk jeg verdens største bamseklem av Thomas Stordalen. Det var så deilig å gråte inn i den store skuldra hans. En helt vanvittig god følelse å kjenne at de andre rundt der var så glad på mine vegne 🙂 At de satte pris på min prestasjon – for den var helt syk bra i mine øyne 🙂

Fra Sportsmanden

Kondis

Jeg var jo superfornøyd med meg selv, i tillegg blei jeg belønna med 2. plass og 300 dollar i prispenger. Det var jeg ikke forberedt på 😛

Resultater

Jeg vil gjerne dele æren for denne prestasjonen med en person:

Tusen takk, Tony Jensen. Teamwork 🙂

 

2 tanker på “Bislett 50 km 2016

  1. Jeg utrolig imponert av hva du får til. For ikke så mange år siden var du inaktiv, ikke så nøye med hva du spiste og 30 kg tyngre. Riktig veiledning, kosthold, Herbalife og trening har ført deg til den du er idag. Nå inspirerer du svært mange til å gjennomføre litt av det det du har klart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s